بادنجان قلمى بدون تخم ۵ عدد
گوجه فرنگى کال سبز ۵ عدد
فلفل ریز سبز ۲۵۰ گرم
سیر ۴ بته
سبزى یک کیلو
گلپر ۱ قاشق غذاخورى
نمک به مقدار لازم
بادنجان ها را می شوییم و سر آن ها را می گیریم گوجه فرنگى ها را می شوییم و فلفل را دم می گیریم و می شوییم سپس بادنجان و گوجه فرنگى و فلفل را روى یک پارچه می چینیم ومی گذاریم چند ساعت بماند تا رطوبت آن ها کاملا گرفته شود. سیر را پوست می گیریم آنگاه همه را ساطورى می کنیم تا خرد شود بعد سبزى ها را تمیز می کنیم ومىشوئیم و رطوبت آن ها را می گیریم و خشک می کنیم بطوریکه به هیچ وجه مرطوب نباشد. آن را هم خرد می کنیم آنگاه تمام مواد آماده شده را با هم مخلوط می کنیم در یک شیشه دهن گشاد مناسب میریزیم و مقدارى نمک و گلپر به آن اضافه می کنیم شیشه را با سرکه خوب و مطمئن پر می کنیم ترشى هفت بیجار را می شود بعد از چند روز می توان مصرف نمود