برنج خوب شمال نیم کیلو گرم
شوید ۷۵۰ گرم
نمک به مقدار کافی
آب (اگر برنج خوب و خشک باشد دو برابر آب می ریزیم وگرنه کمتر آب لازم دارد
برنج درجه یک را انتخاب نموده آن را چندین دفعه به آهستگی می شوییم تا برنج خرد نشود و آب زلال گردد برای هر یک پیمانه برنج خوب و خشک دو پیمانه آب می ریزیم شوید را پاک می کنیم و می شوییم و با کارد ریز خرد نموده و نمک و شوید را به برنج اضافه می کنیم بهتر است برنج را یکی دو ساعت قبل از طبخ بشوییم و بخیسانیم دیگ برنج را روی آتش می گذاریم وقتی که جوش آمد حرارت را ملایم نموده می گذاریم تا پلو دم بکشد برای دم کشیدن و ته دیگ بستن آن معمولا یک ساعت تا یک ساعت نیم کافی است اگر مایل باشیم می توان قبا از جمع شدن آب برنج ۱۰۰ گرم روغن روی کته ریخت ولی معمولا این پلاو هم مثل کته های دیگر در شمال بدون روغن طبخ می شود ولی در موقع خوردن آن را با کره فراوان و ماهی دودی تناول می کنند