سیر درشت:۵۰بته
سرکه:۱/۵کیلوگرم(به اندازه ای که روی سیر هارا بپوشاند.)
زرشک:۱/۲لیوان
برای ترشی سیر،سیر های تازه و درشت و خشک انتخاب کنید.دم بالای بته سیر را می گیریم و ریشه های زیادی ته آن را هم آهسته جدا می کنیم باید دقت کرد بته سیر پرپر نشود.سپس زرشک را می شوییم با پارچه تمیز خشک می کنیم ودر وسط هر بته سیر با قاشق چایی خوری چند دانه زرشک می ریزیم و سیر ها را در یک شیشه ی دهن گشاد مناسب روی هم به ترتیب می چینیم تا شیشه پر شود.بعد سرکه خوب و خیلی ترش را روی سیر ها می ریزیم تا به حدی که روی سیر هارا بگیرد. آنگاه در شیشه را محکم ببندید و در جای خنک نگهداری کنید. سیر ترشی از ترشی های دیگر خیلی دیرتر برای مصرف آماده می شود.آن را معمولاً یک سال بعد مصرف می کنند.هر چه ترشی سیر کهنه تر باشد خوشمزه تر و از لحاظ درمانی هم که اغلب به مصرف می رسد مفیدتراست.
همراه رستوران شمالی گیلار باشید….
@gilarest