خوردن غذای گیلکی را در رستوران گیلار از دست ندهید….
گیلان از نظر تنوع غذاهای محلی نخستین استان ایران است. ۱۷۰ غذای محلی در گیلان پخت میشود. مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده شش غذای محلی است که در نوبت ثبت ملی است.الکساندر شودزگو (۱۸۰۴-۱۸۹۱) در کتاب سرزمین گیلان آوردهاست که «مردم گیلان ماهی شور را بیشتر به عنوان چاشنی به کار میبرند تا اینکه به عنوان یک رکن اساسی غذا. در سراسر سرزمین ایران تنها گیلان است که گوشت گاو استفاده میشود و آن را در بازارها میفروشند. طیور همه جا فراوان است و مهارت آشپزهای این سامان حتی در دربار تهران از اشتهاری تام برخوردار است.» همچنین یاسنت لویی رابینو در اوایل قرن بیستم، در کتاب ولایات دارالمرز ایران در مورد غذاهای گیلانی نوشتهاست که «غذای اصلی گیلانیها عبارت است از چلو (برنج پخته با آب) و تکهای ماهی شور. مردم مراکز بزرگ جمعیت در این منطقه نان مصرف نمیکنند.»
دیگر غذاهای محلّی گیلان عبارتاند از:
کد خبر:۲۲۹