سیب در سفره هفت سین، نماد تندرستی، باروری و زایش است.
اما آیا میدانید سیب سبز، زرد و یا قرمز، کدام خاصیت بیشتری برای حفظ سلامتی دارد؟
از نظر رنگ، سیب سبز، زرد، قرمز و از نظر محصول، دو نوع رایج آن در ایران بیشتر به بار می نشیند:
«سیب گلاب» با آن عطر و بوی منحصر به فرد و «سیب شمیرانی» با پوستی چرب و طعمی متفاوت که مخصوص نواحی کوهستانی است.
سیب سبز یا فرانسوی، ترشتر و مصرف آن برای رفع گرمی و حرارت بدن، التهاب کبدو التیام تهوع و دل به هم خوردگی ناشی از گرم مزاجی یا گرمازدگی بسیار مفید است.
فقط باید به یاد داشت مصرف زیاد سیب ترش برای سردمزاجان خوب نیستو اعصاب را کمی ضعیف میکند و کسانی که معده قوی ندارند نباید پس از خوردن آن، آب سرد بنوشد.
سیب قرمز به دلیل ویتامین ها و رنگدانه های آنتی اکسیدانی قوی که در پوست قرمز خود دارد،نسبت به سیب زرد که به لبنانی معروف است، خاصیت ضدسرطانی بالاتری دارد و مصرف آن همراه با پوست توصیه می شود.
به توصیه متخصصان طب سنتی، دمنوش پوست سیب قرمز و زرد با اندکی عسل برای پاکسازی کلیه ها مفید استو مصرف رنده شده آن همراه با عرقیاتی چون گلاب، بیدمشک یا بادرنجبویه همراه با کمی زعفران به پاکسازی بدن از مواد زائد –
بخصوص پس از خوردن تنقلات در ایام نوروز- کمک کرده، برای عمیق شدن خواب مفید است.
آب آن تازه و سیب پخته (کمپوت) نیز تقویتکننده کبد و سمزدای آن است و مانع تشکیل اسید اوریک در بدن میشود.
به همین دلیل مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس توصیه شده است.
قند آن به کندی جذب بدن میشود.
بنابراین برای مبتلایان به دیابت، مصرف آن باید پس از مشاوره با متخصص صورت گیرد.