هل:مصرف هل خصوصا در فصلهای سرد برای افرادی که دچار دردهایی در ناحیه زیر دنده چپ میشوند، بسیار خوب است. هل انرژیها را در بدن زیاد می کند و نشاط و شادمانی می بخشد، مصرف هل در این دنیای پرپُر سر و صدا و اضطراب امروزی، توان مقابله با مشکلات را افزایش میدهد.
هل در طب سنتی ایران به نامهای قاقله صغار و کبار، هیل و هال نیز خوانده می شود.
در ادامه با رستوران گیلار همراه باشید
معمولاً برای آنکه عطر آن حفظ شود به صورت میوه و یا کپسول آن نگهداری میشود،و در مواقع مصرف کپسول را شکسته و دانه ها را خارج میسازند، پوست کپسول آن نیز دارای اسانس است.
مزاج این گیاه گرم و خشک است.
مالیدن روغن هل به گردن و پس سر موجب رفع سردردهای سوداوی
همچنین این ماده خواب آور و شادی آور است بنابراین برای افرادی که دچار افسردگی، خمودگی و غمگین هستند، مفید است.
هل موجب باز شدن مجاری درون کبد و طحال
این ماده موجب باز شدن مجاری درون کبد و طحال نیز میشود؛ طحال نزدیک معده قرار دارد و محل ذخیره خلط سودا در بدن است.
این نوع ماده مقوی معده، رفع دل به هم خوردگی و آشفتگی است
دیگر خواص آن
برای قی و دل به هم خوردگی و تقویت معده نیم کوبیدهی آن خصوصاً با پوست در گلاب یا آب، جوش داده و خورده شود.
چون با تخم خیار به اندازه مساوی و هر روز یک درهم با سکنجبین بیاشامند، سنگ گرده و مثانه بریزاند.
مکیدن این ماده در دهان از بین برنده بوی بد دهان و بوی سیر میباشد.
مضرات آن:
مضر رودهها است و از این نظر باید با کتیرا خورده شود.
منبع:سلامت نیوز
کد خبر:۱۹۵