در طول تاریخ، انسان ها از عسل هم به شکل خوراکی و هم به شکل موضعی برای درمان بیماری های مختلف از قبیل مشکلات دستگاه گوارش، درمان زخم های گوارشی، زخم های پوستی و سوختگی استفاده می کردند.
در قرآن مجید عسل به عنوان دارو توصیه شده است و دانشمندان مسیحی و مسلمان قرون وسطا از عسل در پزشکی و برای درمان افراد استفاده می نمودند.
بر طبق مقاله موجود در انستیتوی سلامت آمریکا عسل خواص ضد باکتریایی (آنتی باکتریال)، ضد التهابی و پاک کنندگی در درمان ضخم ها دارد.(رستوران)
در کنار خواص و فوایدی که برای عسل ذکر شد عسل می تواند مضراتی نیز داشته باشد. یک قاشق چایخوری عسل کربوهیدرات و کالری ای بیشتر از مقدار مشابه شکر سفید و یا قهوه ای دارد. افراد مبتلا به دیابت باید در مصرف عسل دقت نظر داشته باشند.
توجه داشته باشید که نباید به هیچ وجه به کودکان زیر دوازده ماه عسل داد چراکه عسل ممکن است حاوی باکتری ای که باعث بوتولیسم نوزادان می شود، باشد. همچنین مصرف عسل در افرادیکه دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند نیز توصیه نمی شود.(گیلار)
منبع:راستینه
کدخبر : ۱۷